Toto fórum podporuje Tapatalk
Toto fórum je zde proto aby jste si navzájem pomáhali a radili a né aby jste se navzájem uráželi.Vyvarujte se takového jednání.
Upozornění ! Na tomto fóru se nesbírají žádné statistiky a údaje o uživatelích.

Problém s pripojením

Moderátor: skyline21

Uživatelský avatar
skyline21
Příspěvky: 91
Registrován: 14 březen, 2015, 11:11
Bydliště: NR
Stav: Offline

Problém s pripojením

Příspěvek od skyline21 » 15 září, 2016, 14:15

Zdravím páni. Píšem v mene známeho. Máme tento prijímač a nasledovný problém. Asi mesiac dozadu to začalo, prijímač sa totiž po jeho vypnutí ( s DO) opätovne nepripojí na server czsk. musíme znovu nastaviť sieť, zapnúť a vypnúť server v ňom, vypnúť a zapnúť prijímač a potom až sa pripojí. ale toto nerobilo a myslím že by ani robiť toto nemalo. Čo myslíte, kde by mohol byť problém? k netu je pripojený cez wifi usb, ale toto isté robilo aj keď bol pripojený cez LAN kábel priamo k routru. Skúšali sme aj iné verzie FW, stále to isté robí.
VU+ Zero + AB Cryptobox 650HD Doscam 0.25, CCcam 2.2.1, rôzne karty

Uživatelský avatar
fanwader
Příspěvky: 874
Registrován: 10 březen, 2015, 07:03
Bydliště: SK/CZ
Stav: Offline

Re: Problém s pripojením

Příspěvek od fanwader » 15 září, 2016, 14:45

Restartni router /dhcp na AB nech zapnuto /místo názvu serveru skus jeho ip adresu /popr. prehod newcamd na cccam/továrenské nastavení po zmnene firmvare taky delá své a neuškodí ,polaborujte možností je mnoho
Linux mipsel Parabola AL Emme Esse/LNB Inverto black/Motor
OSCam r11523 lb2 / OSCAM r11715 Icam

Uživatelský avatar
skyline21
Příspěvky: 91
Registrován: 14 březen, 2015, 11:11
Bydliště: NR
Stav: Offline

Re: Problém s pripojením

Příspěvek od skyline21 » 15 září, 2016, 14:57

fanwader píše:Restartni router /dhcp na AB nech zapnuto /místo názvu serveru skus jeho ip adresu /popr. prehod newcamd na cccam/továrenské nastavení po zmnene firmvare taky delá své a neuškodí ,polaborujte možností je mnoho
S routerom sme hento skúšali, aj s IP a emu. nič nepomohlo. bol by dôvod na reklamáciu toto?
VU+ Zero + AB Cryptobox 650HD Doscam 0.25, CCcam 2.2.1, rôzne karty

Uživatelský avatar
fanwader
Příspěvky: 874
Registrován: 10 březen, 2015, 07:03
Bydliště: SK/CZ
Stav: Offline

Re: Problém s pripojením

Příspěvek od fanwader » 15 září, 2016, 15:01

To asi težko , pokud nejede stabilne ani lan mužete reklamaci skusit,overit nejdrív počasí,youtube atd , data klienta promazat a reklamovat,osobne bych ten krám vyhodil a koupil neco kvalitní aspon na 5 let
Linux mipsel Parabola AL Emme Esse/LNB Inverto black/Motor
OSCam r11523 lb2 / OSCAM r11715 Icam

Uživatelský avatar
carbaj
Příspěvky: 2
Registrován: 13 září, 2016, 23:40
Stav: Offline

Re: Problém s pripojením

Příspěvek od carbaj » 16 září, 2016, 17:03

A nefunguje vobec konektivita do internetu, alebo ta je OK a nekonektne sa iba klient? Treba to takto rozobrat, ci je to siet, alebo klient. Oboje to asi nebude.

Nerobil pred tym mesiacom nejake zmeny v sieti, napr. vymena routera, prip. nove zariadenie LANke...

Uživatelský avatar
skyline21
Příspěvky: 91
Registrován: 14 březen, 2015, 11:11
Bydliště: NR
Stav: Offline

Re: Problém s pripojením

Příspěvek od skyline21 » 17 září, 2016, 09:37

carbaj píše:A nefunguje vobec konektivita do internetu, alebo ta je OK a nekonektne sa iba klient? Treba to takto rozobrat, ci je to siet, alebo klient. Oboje to asi nebude.

Nerobil pred tym mesiacom nejake zmeny v sieti, napr. vymena routera, prip. nove zariadenie LANke...

Nerobili sa žiadne zmeny práveže, zato nechápem prečo im to začalo robiť. net funguje. box je pripojený k routru prostr. usb wifi. sieť funguje, ale klient sa divne hocikedy odpojí a potom nie a nie pripojiť. a napr. keď ide normálne, večer vypnú tv aj box, ráno zapnú a už sa nepripojí.
VU+ Zero + AB Cryptobox 650HD Doscam 0.25, CCcam 2.2.1, rôzne karty

jablko1
Příspěvky: 7
Registrován: 23 červenec, 2015, 10:01
Stav: Offline

Re: Problém s pripojením

Příspěvek od jablko1 » 17 září, 2016, 10:37

Možno pred mesiacom pribudla v susedstve nová wifi sieť, ktorá sa bije s tou vašou.
Možno wifi vysielač v routri odchádza do večných lovíšť.
Vyskúšať iný router.
Vyskúšať iný sat. prijímač s tým istým nastavením.
Zmeniť kanál, na ktorom vysiela wifi na taký, ktorý nepoužíva nikto v okolí.
V notebooku pustiť nejaký program, ktorý otestuje stabilitu a kvalitu wifi signálu z routra - notebook položiť blízko k sat. prijímaču.
Naštudovať a následne nastaviť jednotlivé položky vo wifi časti routra.
Nepoužívať DHCP, nastaviť napevno IP adresy všetkým zariadeniam, alebo aspoň upraviť rozsah IP pre DHCP na routri. Teraz router prideľuje adresy z rozsahu napr. 192.168.0.1. Toto zmeniť na napr. 192.168.0.10 a v prijímači nastaviť napevno IP napr. 192.168.0.5. V tomto prípade treba v prijímači nastaviť aj bránu (gateway) - je to IP routra. Všetky ostatné zariadenia budú používať DHCP a dostanú IP adresu od 192.168.0.10 vyššie, iba prijímač bude mať vždy 192.168.0.5.

P.S.
Neblokuje náhodou router port na czsk? Ping na server z prijímača je dobrý?

P.S.2
A prečo vypínate a zapínate server v prijímači? Resharing? Ako bez pevných IP adries? DHCP pridelí prijímaču pri každom zapnutí inú IP adresu a nie tú, čo ste nastavili v servri.

Uživatelský avatar
oneeeee
Příspěvky: 674
Registrován: 10 březen, 2015, 17:46
Bydliště: martin
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Problém s pripojením

Příspěvek od oneeeee » 17 září, 2016, 14:53

najprv hľadaj chybu ako je na obrázku , či vás nieje viac , kto používa rovnaký kanál , až potom tie ďaľšie možnosti
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
ešte žijem . vuplus duo4K , vti aj bh .

Uživatelský avatar
skyline21
Příspěvky: 91
Registrován: 14 březen, 2015, 11:11
Bydliště: NR
Stav: Offline

Re: Problém s pripojením

Příspěvek od skyline21 » 18 září, 2016, 09:19

oneeeee píše:najprv hľadaj chybu ako je na obrázku , či vás nieje viac , kto používa rovnaký kanál , až potom tie ďaľšie možnosti
http://forum.czsk.tv/download/file.php?id=2409

To som samozrejme tiež skúšal ;) lenže problém pretrváva aj keď sme box pripojili k routru priamo cez kábel. Proste, večer vypli prijímač (zrejme šli spať), ráno ho zapli a aj TV a už nešlo nič. Klient sa nepripojil. a pritom sieť bola OK. Samozrejme DHCP je off, v boxe je napevno nastavená IP. A ono to začalo robiť len nedávno, žiadne zmeny sa nerobili ani v routri ani nikde inde. Zato tomu nechápem že prečo to robí... a či je toto dôvod k reklamácii
VU+ Zero + AB Cryptobox 650HD Doscam 0.25, CCcam 2.2.1, rôzne karty

Uživatelský avatar
carbaj
Příspěvky: 2
Registrován: 13 září, 2016, 23:40
Stav: Offline

Re: Problém s pripojením

Příspěvek od carbaj » 18 září, 2016, 10:33

Myslel som co je na nete box, nie ci funguje net v tej domacnosti. Ak by to bola chyba sietovky, tak by to reklamovatelne bolo, ak nainstalovaneho klienta, tak najskor nie.
Ci je box na nete zistis z nejakej inej internetove apky v nom prip. ho skus pingnut z pocitaca v tej istej sieti cez PUTTY http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgta ... nload.html

Kód: Vybrat vše

telnet IP_ADRESA_BOXU 22
telnet IP_ADRESA_BOXU 23
telnet IP_ADRESA_BOXU 80
Neviem na akom porte na tom boxe nieco bezi... Ak ti niektory z tychto portov nevrati timeout alebo error, tak box je na nete a je to chyba klienta.
Chybu sietovky v tejto rade Cryptoboxu som uz videl. V tom mojom pripade so zapnutym DHCP nedostal vzdy IPcku a aj ked sa obcas tvaril ze ju dostal tak realne net nesiel.

Ak ti na porte 22 alebo 23 odpoveda, tak pouzi Putty na pripojenie na boxu (22 je SSH , 23 je telnet) a potom z boxu skus normalny ping, napr.

Kód: Vybrat vše

ping www.google.sk 

Odpovědět

Zpět na „AB CryptoBox 600HD“